måndag, december 07, 2020

Den tvåhundrasextionde dagen: Off

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag tvåhundra sextio i isolering. Det har varit en lite off-dag idag. Jobbade en dryg timme längre än jag ska (lugn, reglerar det själv) för att bli klar med en sak. Sedan var planen att jag skulle duscha av novemberkaktusarna som står i sovrummet (hjälp så dammiga de blir), damma av julgranen och ställa den på plats i vardagsrummet, skriva några julkort, gå med pappers- och plastförpackningar till återvinningen och ta ner påsen med innerkrukor till källarförrådet. 

Men det blev inget med något. Istället har jag sovit drygt två timmar mitt på dagen, slöläst på twitter och tittat på lite klipp på youtube. Bara en massa meningslöst blaj.

Jag håller på riktigt på att bli tokig här hemma och måste ha någon form av tydligt projekt att sysselsätta mig med. Nej, att vattna blommor och gå med sopor räknas inte dit. Tidigare i höst hade jag kurserna, de senaste dagarna har jag bakat som en tok. På torsdag kommer antagningsbeskeden på kurserna jag sökt till vårterminen, förhoppningsvis kommer jag in på någon av dem men vad ska jag hitta på till dess?

På tal om bakningen så gick ju den något över styr. Planen var att baka fyra sorters kakor, det blev tio (pepparkakorna fick inte plats i kollaget). Hade jag haft en större frys hade det blivit mer. Varför inte göra biskvier, mormors ringkakor, sådana där flarn med citronsmörkräm mellan, plättbakelser, kokostoppar, ja nu ser ju hur jag hade kunnat hålla på.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Din bakning påminner mig om när vi skulle döpa lilla syster yster.
Tredje barnet, men trasiga bröstvårtor som krävde pumpning på sina tider och matning av baby när hon behövde. Samt två äldre som behövde sin tillsyn, lek, mat och lite annat. (Inga 15 timmar på förskolan då). Förberedde inför dopet genom att i tid börja baka på kvällarna när barnen somnat. Någon sort nu, och någon annan en annan dag. Hittade recept som måste prövas. Hade ett frysskåp som nästan var tomt, innan bärplockning och älgjakt.
Så kom dopdagen. Så jag skämdes. Hade över 20 olika sorter. Det kunde man ju inte bjuda på, så hälften fick bli kvar i frysen. Men var toppen att ta fram när vi fick besök...

/Din ömma moder

Vonkis sa...

Din ömma moder
Ha ha ha. Ja det kan lätt dra iväg och bli många sorter!