onsdag, december 09, 2020

Den tvåhundrasextioandra dagen: Farligt farligt

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag tvåhundrasextiotvå i isolering. Det här med att inte ha så mycket att göra om dagarna kan verkligen bli farligt på olika sätt. Till exempel kan man klicka sig runt på det däringa internätet och få en massa boktips och bli sugen på att köpa lite nya böcker, trots att det finns en liten hög med olästa böcker här i lägenheten.

Jag menar, tänk att få lära sig historia genom föremål som cykeln, velourbyxan och vattenledningen, eller hur synen på det där med manligt och kvinnligt påverkar vad som uppfinns och utvecklas. Här kan du förresten lyssna på en intervju med Katrine Marçal som skrivit Att uppfinna världen.

Ja, det finns många fler böcker som för närvarande ligger i kundvagnen hos Adlibris men det får ligga där tills jag får jobba heltid igen.

Men men, det hade kunnat vara värre, jag hade kunnat hamna på köp- och säljsidor för bladkaktusar och hoyor. Det hade verkligen kunnat bli farligt.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Den där boken om kvinnosaken skulle jag också vilja läsa!
Hörde författaren berätta om den på Go’kväll för ett antal veckor sedan. Det jag minns mest var att flickor inte skulle kunna cykla eftersom man måste grensla cykeln. Då kunde ju kjolen blåsa upp. Undrar om det inte var hon som berättade om en kvinna som cyklade i alla fall. Hon sydde långbyxor som hon hade under kjolen!
Åh jämarns vad män och konventioner ska styra oss!
Vet föresten att trampmaskinen inte var bra när den kom. Speciellt inte för ogifta kvinnor och Jungfruar. Att trampa pedalen kunde göra dom sexuellt upphetsad. Du store tid!
/ Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Men herre min je, det är så mycket dumheter män fått för sig om kvinnor och dumma sätt att begränsa oss på. Kanske får Kvinnosaker bli en bok för bokklubben framöver.

Anonym sa...

Det vore en bra bok att börja med!
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Vi har redan en första bok, Gatukatten Bob.