torsdag, december 10, 2020

Den tvåhundrasextiotredje dagen: Skatteåterbäring och antagningsbesked

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag tvåhundrasextiotre i isolering. Det var dags att hämta ut lite medicin idag igen och det är ju för väl att det finns ett högkostnadsskydd för mediciner. Nu finns det ju mediciner som är betydligt dyrare än så här men det här gör verkligen skillnad för mig. Tack staten och tack fellow skattebetalare.

Annars är 10 december ett händelserikt datum. Nobeldagen känner nog de flesta till och helt ärligt nog är det ganska skönt med en lite bantad Nobelsändning på grund av orsak. Idag är det även den internationella dagen för mänskliga rättigheter som antogs av FN:s generalförsamling det här datumet för 72 år sedan, därför var det extra intressant att det var just idag C meddelade att de inte går med på att försörjningskravet ska sänkas till följd av svårare att få jobb under en pandemi.

10 december är även dagen när antagningsbeskeden för vårterminen 2021 skickas ut. Jag har blivit antagen på en kurs som går den andra halvan av terminen och är reserv på två kurser som går den första halvan av terminen. så nu blir det till att hålla tummarna för att jag kommer in på i alla fall den ena kursen jag är reserv på. Har varit inne på ladok och kollat resultatet på den andra kursen jag läste tidigare i höst. Det blev ett fint B så det var en riktig lättnad.

Men det har hänt fler saker idag. Jag har pratat med rektorerna hur vi ska tänka om vårterminen, förhoppningsvis kan jag börja jobba när vaccineringarna kommit igång, kanske efter sportlovet. Det var verkligen bara en uppstart för att börja funder på en plan men det kändes väldigt positivt. Gud vad jag längtar efter att kunna undervisa igen.

3 kommentarer:

Elisabeth sa...

Det är helt absurt att försörjningskravet inte sänks som situationen är nu (och i övrigt också faktiskt)! Blir upprörd bara av att tänka på det, och detsamma gäller vissa partiers inställning till lättnader i gymnasielagen. Jag menar, hur många svenska ungdomar har fast jobb sex månader efter studenten? Inte jättemånga direkt, om man säger så, och speciellt inte i dessa tider. Vet dessutom att Migrationsverket i vissa fall inte godkänner vilka jobb som helst, har du som ensamkommande ungdom gått till exempel byggprogrammet, då anser Migrationsverket ibland att du måste få jobb inom det yrket, det "duger" inte att du till exempel arbetar med att städa, eller något annat. Hur galet är inte det?!

Annan grej: Vet en kille som kom in på gymnasiet tack vare gymnasielagen, tog examen och fick jobb inom sin bransch. Eftersom han inte var helt behörig när han kom in på gymnasiet finns det nu risk att han inte får stanna i Sverige, eftersom han - enligt Migrationsverket - "inte gick klart högstadiet". Nä visst, men nu har han yrkesexamen och jobb... Suck! Orkar verkligen inte med de flesta partiers inställning till invandring! De borde inse bland annat följande: 1) Människor flyr inte för att de VILL, utan för att de måste. 2) Många invandrare är en tillgång för Sverige och behövs för att landet ska fungera.

Okej, förlåt för lång kommentar. Har läst här ett tag så jag vet att vi står på samma sida så att säga (plus att det framgår i dagens inlägg, förstås), men jag var tydligen ändå tvungen att bre ut mig i kommentarsfältet. ;-)

Hoppas att du allt fungerar med vaccinationerna så att du kan börja jobba efter sportlovet! :-)

Anonym sa...

Grattis till ditt betyg på kursen.
/Marianne

Vonkis sa...

Elisabeth
Du får bre ut dig så mycket du vill i kommentarerna 🙂
Visst är det hemskt hur de ensamkommande har behandlats med allt från åldersbedömningar till gymnasielag och krav på försörjning som är svårt för vem som helst att leva upp till. Det är verkligen en skam för Sverige men nu för tiden handlar det mesta bara om signalpolitik och att verka bestämd och handlingskraftig. Det där med medmänsklighet och solidaritet är bortglömt.

Marianne
Tack 🙂