fredag, december 25, 2020

Den tvåhundrasjuttioåttonde dagen: Juldagen

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag tvåhundrasjuttioåtta i isolering. Insåg idag att jag inte åt en enda kaka under julaftonen, jag glömde bort dem! Så idag har jag monterat kakfatet jag fick för många år sedan och lagt upp alla sorter som fanns i detta hem. Allt på faten har inte blivit uppätet (än) men kakbeståndet har minskat en jämn takt under dagn.

När kakorna ligger samlade så här blir det väldigt tydligt hur brunt och beige allt är. Som en tallrik med mat från 70-talet.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vi åt faktiskt några kakor i går kväll. Nu ska vi snart dricka en kopp kaffe, inte druckit sedan frukosten, det är ju inte riktigt jag. A kom och hämtade lite fikabröd, men det blevinget kaffe, vi törs ju inte vara så nära. Ha det gott!
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Oj, har du klarat dig så länge utan kaffe utan att få ont i huvudet?
Finns det inte någon grillplats i närheten ni kan träffas på?
Många frågor blir det...

Anonym sa...

Jaa jag har klarat skallen. Ofta dricker vi inte efter 16-17 numera och jag klarar skallen. Bara om det kommer någon, och nu släpper vi ju inte in nån på kaffe. Har inte upptäckt någon fast grillplats, på sommaren kan man låna en på jul. Men vi får utforska området mer.
/Marianne

Annis sa...

Jädrans vilken fantastisk samling bakverk! Jag ser fler färger än du där... rött, gult, vitt, brunt och gyllene!

mossfolk sa...

Oj, vad du har bakat!
Här har jag gjort precis tvärtom. I vanliga fall bjuder jag alltid in till adventsfika med minst sju sorters kakor. I år blev det ju inget sådant och därför har här enbart bakats lussekatter och pepparkakor. Det sistnämnda på färdig deg.

Vonkis sa...

Marianne
Det tycker jag absolut att ni ska göra.

Annis
Tack, det var en väldigt snäll bedömning :-)

mossfolk
Bakningen blev något att sysselsätta mig med. Har gett bort lite och ska nog försöka göra mig av med mer på det sätten. Kanske knacka på hos någon granne och fråga om de vill ha några kakor.

Anni sa...

Du som hade bakat så mycket och så glömde du bort dem! Nu har jag ju inte läst julinlägget än, eftersom jag läser baklänges, men ändå.
Jag ser röd sylt som matchar fågelgardinen, så helt brunbäääsch är det i alla fall inte.

Vonkis sa...

Anni
Nog är det typiskt att man (jag) glömde kakorna :-)

Ja jägern, bären och sylten matchar ju med gardinen.