måndag, december 21, 2020

Den tvåhundrasjuttiofjärde dagen: Blomuppdatering

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag tvåhundrasjuttiofjärde i isolering. När man snurrar lite på orkidéerna och upptäcker en liten knopp på en av dem, då blir i alla fall jag på lite bättre humör. Nu blir det spännande att se om det är den vita eller någon av de gula orkidéerna som vaknat till. Ska komma ihåg att märka upp vilken färg den har sedan.

Det här är endera en lycklig Lotta eller en flitig Lisa med vackra röda blommor. Tyvärr har den inte mått så bra senaste tiden men trots att bladen tappat färg har den fortsatt att blomma så smått. Nu har den hamnat under en växtlampa jag fått låna från jobbet. Förhoppningsvis ska det får den att må lite bättre.

För snart två månader sedan rullade helt plötsligt min Mose stentavla ihop sina blad. Jag frågade i blomgruppen på fb vad det kunde bero på och fick till svar att den var för blöt, för torr, stått i drag eller för mörk. Så jag ställde den med fredskallan i hallen och lät bli att vattna den under några veckor. Bladen fortsatte att vara ihoprullade. Så jag vattnade den ordentligt. Som ni ser har bladen fortfarande inte öppnat sig. Nu har jag gett den helt ny jord så får vi se vad som händer, om något alls.


Inga kommentarer: