torsdag, december 24, 2020

Också en julafton

Välkommen till JulisoleringsBloggen

Jag ska vara ärlig och säga att jag har bävat inför julen. Måendet har inte varit på topp senaste tiden och att då sitta själv på julafton har inte direkt känts lockande, men det har faktiskt blivit en riktigt bra dag.

Först blev det telefonsamtal med K och en träff med Suzan och barnen utanför Coop för att hämta ut ett paket jag fått från systerdottern och då fick jag även lite knäck, lussebullar och ett paket från Suzan!

Tillbaka i lägenheten blev det videosamtal med storahyster och systerdottern med paketöppning. Det var flera saker i paketet men en sak fick mig verkligen på bra humör. En tom tablettkarta som jag kan ta bort folien från. Hur underbar är hon inte min systerdotter?

Sedan blev det ett långt videosamtal med lillahyster och den ömma modern under tiden som jag gjorde, rödbetssallad, blana, äppelmos, kokade ägg och skalade räkor. 

När det blivit mörkt ute kom Suzan förbi och så gick vi på en promenad för att kolla på ljusinstallationerna som ingår i årets Norrköping Light Festival. Nu brukar rådhustornet alltid vara upplyst på kvällarna men det var så fint hur tornet speglade sig i Strömmens vatten.

Det fanns både nytt och gammalt på nya platser utefter promenadstråket. Nkpg i kvadrat av Stina Norberg och Karl Norberg kom mycket mer till sin rätt på platsen den fått i år. Mitt på hållet värmde vi oss med lite glögg och knaprade på saffransbiscotti, det var riktigt mysigt.

Väl hemma fick jag en ny överraskning när C och R med barn ringde på, sjöng en trudelutt och gav mig en ask chokladpraliner. Jag har sagt det förr och säger det gärna många gånger till, jag har så otroligt fina och omtänksamma vänner som ger av sin tid, det går inte riktigt att sätta ord på vad det betyder speciellt en sådan här dag.

Kvällen har avslutats med lite julmat, ett välbehövligt fotbad och ett sista (för dagen) gruppvideosamtal med den ömma modern, systrarna och systerdottern. Det blev inte som det brukar den här julen men det blev väldigt bra ändå.


6 kommentarer:

Versch sa...

Så härligt med omtänksamma vänner som poppar upp. Vad skönt att det trots allt blev en bra jul även för dig.

Anonym sa...

Så skönt med dina fantastiska vänner.
Tack för våra trevliga och rogivande videoträffar. Så härlig att äntligen få se dig. Om så bara via en videolänk.
Ha det gott, älskade unge.
/Din ömma moder och fader#kapet.

mossfolk sa...

Men vad du är rik -vilka fina vänner!
Låter som om du hade en långt mer social julafton än många som faktiskt bor tillsammans med någon har.
God fortsättning på julen!

Vonkis sa...

Versch
Verkligen, har levt på gårdagen även idag.

Min ömma moder och faderskapet
Vi kan ju fortsätta att samtala med video framöver :-)

mossfolk
Tack detsamma!
Jag känner mig superrik, det blev en härlig social mix mellan familj och vänner.

Anni sa...

<3 Så fina vänner!

Vonkis sa...

Anni
Sannerligen.