tisdag, december 29, 2020

Den tvåhundraåttioandra dagen: Pigg blomma, matt Vonkis

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag tvåhundraåttiotvå i isolering. Först var min Mose stentavla ihoprullad i två månader. Det hjälpte inte att låta den torka (ännu mer), att vattna den, att ställa den längre in i lägenheten eller att ställa den under en lampa. För snart två veckor sedan fick den ny jord och tydligen gjorde det susen för titta så fint den slagit ut sina blad nu! Några har torkat lite längst ut men nu har jag sprayat bladen och förhoppningsvis ska det få den att må ännu bättre.

Själv är jag inte alls lika pigg och sprudlande idag men det är å andra sidan inte alls så konstigt. Det var dags för det årliga läkarbesöket med tillhörande provtagning. Tre fantastiskt fina sjuksköterskor och fyra stick senare fick jag lämna sjukhuset, pyntad med både plåster och bandage. 

8 kommentarer:

Anonym sa...

Så fin den blivit. Har alltså tagit lite vintervila.
Skönt att det årliga läkarbesöket är bortgjort.
Lycka till och GOTT NYTT ÅR!
Föresten, har du hört/sett att man förkortar NYÅRSHÄLSNINGEN med GNÅ. Många har tydligen hälsat med GJ.

HA DET GOTT!
Marianne

Versch sa...

Så härligt att allt dit slit lönade sig med din växt. Ser ju ut som om den trivs riktigt bra nu.
Jobbigt med våndan inför varje läkarbesök och att lämna prover. Skönt ändå att det är gjort så du kan pusta ut ett tag framöver iaf.

Vonkis sa...

Marianne
Ja, jag tänker också att den nog gick i lite dvala. Förkortningarna har jag missat men fortsätter nog att skriva hur hela hälsningarna framöver :-)

Versch
Hade den börjat vissna hade den nog åkt men bladen var gröna och spänstiga även om de var ihoprullade.
Det är lite av en pärs de där läkarbesöken även om jag vet att personalen är superfina och duktiga. Men nu kan jag som sagt pusta ut, förhoppningsvis behövs inte något mer besök på ett år.

Bloggblad sa...

BNÅ passar väl bättre? Bättre nytt år ...

Jag är så less på't, borde förstås bara vara tacksam att jag inte är drabbad på något sätt, varken fysiskt eller ekonomisk, men jag saknar lite vanligt liv... Att inte ha ångest för att gå och handla, inte behöva planera matinköp för en vecka framöver och skriva lista så att jag ska gå så kort tid som möjligt i affären. Träffa andra, sjunga i kör ...

Vi är ju två hemma, men lever mestadels på var sin våning med var sin tv och dator. Vill ju inte slita ut varann... men vi äter middag tillsammans!

Vonkis sa...

Bloggblad
Vet du, jag tror baske mig att jag ska önska folk ett Bättre nytt år i år. Förutom att få stå framför en klass och undervisa igen längtar jag otroligt mycket efter att kunna gå i en vanlig mataffär och välja frukt och grönsaker. Vem hade trott det för ett år sedan?

Anni sa...

Udda växt det där, tur att den bestämde sig för att gilla dig igen. Kan den ha haft lite vintervila?

Anni sa...

Och SKÖNT att ha läkarbesöket klart!

Vonkis sa...

Anni
Jag lutar åt att den blev lite less på 2020 och vilade en stund.
Väldigt skönt, nu dröjer det (förhoppningsvis) ett tag till nästa läkarbesök.