söndag, december 06, 2020

Den tvåhundrafemtionionde dagen: Andra advent

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag tvåhundrafemtionio i isolering. Det blev lite av en sovmorgon idag efter att jag vaknade mitt i natten och inte kunde somna om förrän efter några timmar. Innan herrarnas stafett i skidskytte började hann jag i alla fall sätta igång med att göra saffransbiscotti och hade dem på tork när Sebastian Samuelsson såg till att tävlingsdagen började med en svensk andraplats.

Dagens andra bak fick bli schackrutor. Nästa gång jag ger mig på att baka dem ska jag faktiskt göra en dubbel sats så jag kan göra varje rulle lite större. Tror det blir lättare att få dem att hålla ihop då. Nu behövde jag klämma ihop de olika färgerna när kakorna var uppskurna och låg på plåten så en del blev lite skeva.

Sedan var jag egentligen klar med julbaket men klockan var inte så mycket så jag gjorde en satts chokladsnittar. Ser du att det är något rosa på kakan närmast i bild? Det blev två plåtar med snittar och då jag hade kvar lite krossad polkagris sedan jag gjorde elementkakan i fredags testade jag att strö lite öved längderna på den andra plåten. Jag har smakat en kant från den plåten och man anar lite polkagrissmak så det blev nog bra det där.

Men jag har inte bara egentillverkade sötsaker hemma. Suzan och E kom förbi med en liten skinka och de hade även med sig en burk med två sorters fudge! Så snällt!

Inga kommentarer: