söndag, maj 29, 2016

Balkonguppdatering

Välkommen till BalkongBloggen

Idag har jag trotsat trökvädret och faktiskt planterat lite på balkongen.

I den grå runda krukan längst bort har lavendeln börjar blomma och de tre fröerna ringblomma jag sådde i krukan växer rätt bra. Tagetesen jag planterade förra lördagen har börjat knoppa så nu hoppas jag på lite mer sol så att de slår ut snart. I balkonglådan närmast har jag idag planterat ut några av de ringblommor jag köpte på trädgårdsmässan tillsammans med två av mina egenodlade astrar. Jo, astrarna är fortfarande rätt små men jag kör på med att testa mig fram. De köperingblommor som blev kvar planterade jag tillsammans med pelargonerna i den grå krukan närmast. På bilden ser det ut som att det är soligt men bilden ljuger. Kameran var inställd på kreativ tagning...

Ringblommorna jag skrivit om tidigare, de som stack iväg för att de stor för varmt, gav jag mig faktiskt på att plantera om förra veckan och sedan har de fått stå ute och det verkar som det gjort dem gott. Några av skotten ligger fortfarande ner men de lever i alla fall.

Tomaterna har det inte hänt så mycket med. De som inte dog i omplanteringen har fortfarande klarat sig men vädret har varit för kallt för att de ska ha vuxit något.


#Blogg100
83/100

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken härlig balkong?

Har idag startat upp pallkragar där jag sått ringblommor och blåklint. Även satt ut luktärter och förädlade flerfärjad klint. Bara att hoppas att de överlever, järnnätterna är inte över än.
//Marianne

Bloggblad sa...

Jag fick ut maken med jordsäckar och gödsel igår, så nu är mitt pytteland klart för sådd. Hoppas på väder i morgon så det blir gjort. När vi flyttade hit för dryga 25 år sedan prunkade rabatterna och grönsakslandet frodades, det var riktigt stort då. Sen har det krympt och den största rabatten blir körd med gräsklippare när påskliljorna är klara.