onsdag, maj 25, 2016

Morgonplantering

Välkommen till OdlingsBloggen

På Trädgårdsdagen på Färgargården i lördags delade Weibull ut fröer med datum som gått ut. Jag lade beslag på en påse atlasblomma (toksmå fröer) och krasse(betydligt större fröer). Fick för mig att just denna morgon så fröerna. Atlasblomman i det lilla svarta tråget och krassen i de orangea krukorna.

Det blir ett litet experiment det här, kan ett år gamla fröer gro? Funkar det så funkar det, annars är det ju bara att använda jorden vid någon omplantering av tomaterna.

Passade faktiskt på att så några ringblommor i de rosa krukorna också. Ska tänka på att inte ha dem för varmt så att de inte sticker iväg den här gången.


#Blogg100
79/100

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

5 kommentarer:

Anonym sa...

Rätt säker på att ett år gamla fröer kan slå rot.

Själv har jag lyckats förlägga påsarna med blåklint och ringblommorna. La dem i kassen med pappkrukorna som blev kvar när jag satt krasse och luktärter. Men vart la jag kassen. Inte där jag var säker på att de var :-)
//Marianne

Bloggblad sa...

Jag tror också att de kan gro, ska bli spännande att se resultatet. Får de plats på balkongen?

Själv sparar jag ofta fröpåsar och tänker pröva nästa år, men....sen brukar jag inte hitta dem. Finns så många vrår både inne och ute i garaget, så det blir nya påsar varje år.

Lycka till!

Vonkis sa...

Marianne
Jag håller tummarna, gissar att de datummärkt med god marginal för att inte riskera att sälja dåliga fröer. Ang. dina fröer tror jag du lagt dem på ett jättebra ställe, där du skulle veta var de var ;-)

Bloggblad
Förhoppningsvis får de plats på balkongen men jag får nog införskaffa en till blomlåda.

mossfolk sa...

Fröer brukar man kunna använda i flera år efter bäst-före-datum. Mer än hälften av det jag sått i år är sådant som gick ut i datum förra sommaren eller ännu tidigare och det har ju hittills gått hur bra som helst 😊

Vonkis sa...

mossfolk
Ja, det kan man verkligen säga att det gjort. Det växer ju så det knakar hos er :-)