tisdag, maj 17, 2016

Det finns hopp för balkongen

Välkommen till BalkingBloggen

Idag fick jag äntligen tummen ur och tog mig till Rusta och köpte två balkonglådorlådor till balkongen. Eller, tog mig och tog mig. Rusta ligger finns ju numera i det handelscentrum vid vilket jag kliver på spårvagnen varje dag när jag ska hem, så det var inte direkt någon Romresa jag gjorde.

Balkonglådorna har som ni ser redan kommit på plats men blir nog tomma några dagar till. Det känns som att det fortfarande är för kallt för att sätta ut mina små astrar eller ringblommor som är vana att stå inne.

På tal om ringblommorna, tar fortfarande tacksamt emot hjälp kring hur jag ska göra med de här som dragit iväg så förbinuskat. Ska jag lägga jord runt för att stötta eller sätta dem i egna små plastkrukor?


#Blogg100
72/100

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

4 kommentarer:

Anonym sa...

Har du tagit bort de större lådorna?
Kommer att bli kanon när allt grön är på plats.
// Marianne

Vonkis sa...

Marianne
De gråa runda är kvar, om det är de du menar med större lådor. De sitter på var sin sida om de vita på bilden.

Anni sa...

Jag kanske är sent ute här, men småplantorna blir långa och gängliga när de står för varmt och inte får tillräckligt med ljus. De ska inte planteras om förrän de fått ytterligare blad. När du sedan planterar om (ifall du inte redan gjort det) sätter du dem djupare, så att en del av den där stjälken försvinner ner i jorden.

Vonkis sa...

Anni
Har förstått nu att jag skulle ha ställt ut plantorna när de började gro. Har planterat om dem redan för de såg så vissna ut att det fick bära eller brista.