tisdag, maj 31, 2016

Mina fantastiska elever

Välkommen till ElevBloggen

Jag har världens finaste elever.

i vintras, när makthavare började prata om systemkollaps och andrum frågade några av mina elever om vi inte kunde göra något för att hjälpa människor på flykt från krig. Vi tog upp det med hela klassen och bestämde att vi skulle samla in pengar till Röda korset.

Eftersom eleverna har lite olika förutsättningar för att hjälpa bestämde vi att göra lite olika saker, så vi har bakat fika bröd som sålts till lärarna, samlat in kläder som ska till ett boende och så har vi tillverkat armband med texten Never alone som eleverna röstade fram.

Idag har vi stått i centrum och sålt nästan alla våra armband. Resten ryker imorgon. Och jag är så otroligt stolt över hur fina eleverna är.

De gick runt med informationslappar om vad vi sålde och varför, talade artigt och vänligt till främlingar, även de som tackade nej till att köpa armband och de som ignorerade dem. Alla möttes med ett tack. De har tagit emot pengar och lämnat tillbaka växel, tackat och hjälpt till att välja. Och de har fått ett sådant beröm från människorna de mött.

Självklart var jag med hela tiden men höll mig i bakgrunden. Det här är elevernas projekt från början till slut. De har fattat alla beslut och har kontaktat alla aktörer vi behövt kontakta. Det enda jag gjort har varit att beställa pärlor och skriva ut informationsmaterial.

Att det finns så här fina och omtänksamma elever, som inte har det så himla lätt själv alla gånger och som många gånger fått höra att området de bor i styrs av ligister, ger mig hopp.


#Blogg100
85/100

Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så fantastiskt av dina elever 😊
Men de har en lyhörd lärare.

Med tanke på att du skriver att "de själva inte alltid har det så lätt", tänker jag på att man i min barndom sa att "de som har det svårast, har lättast att hjälpa"!
Kan ligga något i det. ❤️
/Marianne

mossfolk sa...

Men så fint gjort!
Jag tänker att det förstås är fantastiska elever, men också att det krävs en riktigt bra lärare som ger dem förutsättningarna...

Vonkis sa...

Marianne
Tror du har en poäng där, de vet hur det är att inte ha allt en behöver.


mossfolk
Tack, det var väldigt snällt sagt av dig.