tisdag, maj 04, 2021

Den fyrahundraåttonde dagen: Till slut så

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundraåtta i isolering. Vad ska man säga? Luggen har varit på topphumör idag, tur att jag inte är bland folk. 

Tisdagar börjar jag jobba vid lunch så det blev en tur ut till lotten för lite arbete på morgonen. Idag var det inte bara jag som bestämde pauserna, vädret bjöd på både regn och hagel.

Jag fick sällskap av en större hackspett, tyvärr lyckades jag inte ta någon bild när den var närmare, då vågade jag knappt röra på mig utan bara tittade.

Dagens projekt var att gräva ur ena rabatten vid växthuset, den jag rensade på kirskål i söndags. När den var urgrävd lade jag ut papperskassar, lade tillbaka jorden och fyllde på med lite planteringsjord och så ner med växterna igen. Det syns inte någon större skillnad, om man inte tittar på andra sidan av rabattkanten och ser hur jordig mossmattan blivit. Men det går ju till sig vad det lider.

När jag kom hem låg det en brev från regionen på hallmattan så äntligen har jag bokat en tid för den första sprutan. Gud ske pris!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Så glad att du äntligen fått tid för vaccinationen.
Vad du jobbar på, förstår att du mår rätt bra att kunna lämna lgh för detta paradis.
/Marianne

Versch sa...

Underbara nyheter! Så skönt att du snart få ta första vaccinationen! 😊👍🏻
Bra jobbat på odlingslotten även idag. Lite nyfiken, var ligger den? Är det borta vid Borgsmo?

Marion365 sa...

Men underbart Veronica!!!

Anonym sa...

Grattis till din bokade tid för 1:a dosen!!/Lillemor Höglund fd.Edlund

Elisabeth sa...

Å vad glad jag blir av att läsa att du fått tid för vaccination!

mossfolk sa...

Tjohooo för första dosen! Antar att du ska tillbaka till arbetet till hösten. Vilken omställning efter att ha varit hemma så länge!
Härligt med nypåfylld jord. Kirskål är ett otyg som jag har kämpat hårt med att utrota, helt utan framgång, sedan vi flyttade hit. Förra året hade jag kirskål i var och varannan maträtt, men det har inte riktigt funnits energi till kreativ matlagning i år.

Anni sa...

Äntligen vaccin! Hoppas du inte kommer att må dåligt av sprutan, själv hade jag grym huvudvärk och trötthet dagen efter men väninnan drabbades av kräkningar, yrsel och feber dessutom. Av Pfizer, bara så att du är beredd.

Vonkis sa...

Marianne
Lotten är min räddning.

Versch
Den ligger borta vid Ingelsta, heter Charlottenborg.

Marion365
Tack ❤️

Lillemor Höglund fd.Edlund
Tack till dig med ❤️

Elisabeth
Tack så mycket ❤️

mossfolk
Planen är att jag ska vara tillbaka till hösten, eventuellt kommer jag panikartat att trycka mig efter väggarna av ovanan att ha en massa folk omkring mig.

Just nu vill vi bara begränsa kirskålen, vi lär få hålla efter den rätt ordentligt. Men med tanke på hur många och långa rötter vi fått bort borde det dröja ett litet tag i alla fall innan den tar över.

Anni
Än så länge känns det ok, det har gått någon timme sedan jag fick sprutan, men jag räknar med att känna mer imorgon. Allt annat får bli ett plus i kanten.