torsdag, maj 13, 2021

Den fyrahundrasjuttonde dagen: Mot kirskålsskogen

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundrasjutton i isolering. Ledig dag, ni vet vad det betyder, många timmar på odlingslotten. Men det betyder även ett lite senare blogginlägg. Jag kom hem strax innan nio, sedan blev det mat, ta in plantorna från balkongen, sitta och ta igen mig ett ta (skrollade igenom hela instagramflödet för dagen) och duscha. Det tar sin lilla tid.

Mitt huvuduppdrag idag var att rensa i växthuset. Kirskål, björk och maskrosor samt något med väldigt kraftig pålrot och blad som påminde lite om morötter skulle bort. Det var skönt att inte behöva sitta mitt i solskenet men det blev över 30 grader där i växthuset så i vanlig ordning blev det pauser titt som tätt. När allt ogräs var borta lade Suzan ut tidningar och strödde lite jord över dem så de ligger ordentligt på plats. Under helgen ska vi införskaffa murbruksbaljor och -hinkar till våra tomater och gurkor. Som ni ser fick dock några tomater komma på plats redan nu.

Den tredje odlingslådan har stabiliserats och fyllts med jord, kompost och gamla löv från skogen av Suzan och E. I de två närmsta lådorna har det börjat växa. Kålen till höger satte vi ut som plantor men även dill, sallat och rädisorna börjar kika fram.

Till vänster i bild ser ni lite av växthuset och mellan den och stugan ser ni pumpabädden vi (mest Suzan och A) byggde förra helgen.

Både stockrosorna och aklejorna verkar trivas bra i rabatten. Idag har vi även planterat ut blomma för dagen vid spaljén på förrådsväggen och faktiskt har de vuxit under dagen. Japp, jag har hållit koll på det. I den smalare rabatten efter husväggen har en något gänglig solros kommit i jorden och så har vi sått prästkrage, blåklint och aster, det blir intressant att se om några kommer upp.

Något som däremot har kommit upp är rabarberna som verkar bli en hel del. Det är även något annat som vill upp där så de rycker jag under helgen. Jag är ogräsets största fiende just nu.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Men så långt ni har kommit med odlingarna! Impad! Har du alltså satt ut aklejplantorna redan? Det har inte jag vågat. Mina ser så ynkligt små ut. Nu ska det regna och vara kallt en hel vecka, så de får nog vänta på altanen hemma.
Men jag har sått i alla fall!

Vonkis sa...

Bloggblad
Tyvärr tvärdog aklejorna jag sådde efter att jag lagt lite lite jord på torvbriketterna de stod i. De aklejor vi planterat ut fick vi för två helger sedan när vi hälsade på en gammal kollega till mig.

Anni sa...

Jag blir mer och mer fascinerad över lotten ni fått tag i, vilket drömställe det blir!

Vonkis sa...

Anni
Det är det sannerligen. Vi var ju och tittade på några kolonistugor också men de var asdyra och så gott som färdigfixade. Där hade det bara varit att hålla efter det som redan fanns, möjligtvis lägga till en liten pallkrage eller två. Här får vi ordna lite mer som vi vill och vi älskar det :-)