tisdag, maj 25, 2021

Den fyrahundratjugonionde dagen: Blickar framåt

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundratjugonio i isolering. Nästa läsår ska jag gå den fackliga grundkursen för ombud. För tre år sedan påbörjade jag utbildningen men slutförde den aldrig då jag var ensam lärare i ett tvålärarsystem och de vikarier som fanns tillgängliga inte var något att hänga i julgranen överhuvudtaget.

Men jag klagar inte. Nu får jag fem nya dagar med fika, lunch och fika på Frimurarhotellet i Linköping och det ska ni veta mina vänner. Där brukar det inte serveras skit om jag säger.

På tal om bra skit ska jag testa några nya recept till veckan, vad säg som en urgod räkgryta, pasta med gorgonzola, svamp och zucchini samt fräsch pasta med zucchini och räkor. Dessutom ska jag laga korvsstroganoff och ha i frysen. Det blir bra mat att plocka fram när matlagningslusten inte sprutar ur mig.

2 kommentarer:

Anni sa...

Hotellvistelse med mat - men så suveränt! Kan du inte få stanna några extra dagar som kompensation för att du suttit inlåst så länge.

Vonkis sa...

Anni
Hm, jag ska kolla med rektorn om det är ok 🙂

Har testat receptet med gorgonzola. Tog lite mindre ost för jag tycker smaken kan bli lite mäktig och det blev superbra. Kommer helt klart göra den fler gånger.