söndag, maj 23, 2021

Den fyrahundrajugosjunde dagen: Tröttmössa, kyckling och regn

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundratjugosju i isolering. Det blev sent igår men idag skulle jag ändå upp tidigt. Jag fick låna Suzans bil under dagen och gratisparkeringen upphör klockan 8, så det var bara att kliva upp tidigt för att hinna fixa lite matsäck till stugan. Eftersom det blev lite löksmet kvar när jag gjorde varma mackor här om dagen var planen att göra två varmisar att ta med. Men man ska inte göra varma mackor när man är trött. Självklart bräden jag dem. Tur i oturen hade jag kvar kyckling och lite klyftpotatis från igår.

På tal om det måste vi prata om det här med kyckling. I vanliga fall brukar jag köpa Garants frysta kycklingfilé som jag tycker är otroligt prisvärd. Dessutom kan jag steka dem ordentligt utan att de blir snustorra. Tyvärr kom kycklingen inte med i veckans beställning från Willys så jag bad Suzan köpa X-tras. På bilden till vänster har filéerna varit kanske två minuter i stekpannan och de har redan dragit ihop sig. När jag lade dem i pannan fick de knappt plats. På den högra bilden är de färdigstekta, och otroligt torra.  De blev så torra att jag behöver hälla spadet från tomaterna och äppelcidervinägern över dem en liten stund innan jag äter.

Nåja, nog om kycklingen.

Regnet har kommit i skurar idag då det blev till att gå mellan sysslorna under och utan tak. En av  de uppehållsberoende uppgifterna var att skära bort gräs om mossa runt en av vinbärsbuskarna, lägga dit tidningar och lägga stenar från landet över. Det kommer behövas mycket stenar, tur vi har just det. Mycket stenar alltså.

En trevlig syssla man kan ta sig för under tak är att dricka lite te och äta en hastigt hopslang tomatmack och lyssna på regnet.

En inte lika trevlig men ändå rätt tillfredsställande syssla att göra under taket är att rensa bort kirskålen vid staketet. Tyvärr missade jag att ta ett efter-kort men plattorna är nu rensad från kirskål, ovan jord.

Det blev lite rensat framför växthuset också men även där missade jag att fota. Ni får helt enkelt tro mig på mitt ord.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Här har det regnat, eller rättare sagt, duggat hela dagen. I natt var det bara +3 grader ute. Som tur var hann jag se det och plockade in de blommor som jag burit ut. De på inglasningen fick handdukar på sig. Allt klarade sig.
Så synd att ni hade regn dessa dagar när ni var lediga..
Men snart kommer nog värmen.
/Marianne

Bloggblad sa...

Jag har slutat köpa fryst kyckling, tycker alltid att de blir torra. I ICAs bistrokasse har de alltid fin majskyckling, den blir saftig och fin, så jag har blivit bortskämd.

Har ni någon kokplatta eller el i lilla stugan?

Carin sa...

Är det för att hindra gräset att invadera vinbärsbusken som du lägger tidningar och stenar?
Grävde ner hallonkrukan för vinterförvaring en mycket sen höst. Har hört att hallon sprider sig och krukan den var planterad i har inte hindrat alls. Har idag grävt upp många skott flera meter från krukan!! Till glädje för hallonlösa grannar :)

Anni sa...

Köper bara svensk kyckling och helst innerfilé som redan är "färdigstrimlad" (innerfilén är ju en mindre bit) vilket passar i många rätter. Gillar den frysta som Lidl har.

Det som trots allt är bra med regnet är att man slipper vattna och att ogräset lättare kommer upp. Snart ska jag testa om det senare även gäller i min trädgård, för här finns att göra.

Vonkis sa...

Marianne
Det ska regna hela veckan här, möjligen blir det sol på fredag. För grundvattennivåerna är det väl bra att det regnar men växterna behöver sol och värme. Min krämvita svartöga har börjat trassla in sig i spaljen så den kan jag inte flytta på längre så den har blivit inklädd i lite fiberduk.

Bloggbra
garants är faktiskt riktgtig bra. Vi har en kokplatta som kopplas till gasol, så vi behöver köpa lite gas bara.

Carin
Ja, gräs och mossa.
Hallon får oftast gärna sprida sig och som du skriver, det går ju att ge bort.

Anni
Ja du, det där ogräset håller en inte sysslolös direkt.