lördag, maj 01, 2021

Den fyrahundrafemte dagen: Ändrade planer

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundrafem i isolering. Dagen började verkligen inte på ett bra sätt. Jag vaknade med huvudvärk och hungerillamående. Tänk dig känslan om du inte har ätit på hela dagen och sedan ger dig ut på ett hårt träningspass. Så kändes det. Det blir så för mig ibland, även om det var länge sedan nu, och det enda som hjälper då är att småäta saker som  apelsinklyftor, kokt potatis, rent knäcke eller surt godis. 

Trots illamåendet följde jag med Suzan till lotten, tänkte att något skulle jag kanske orka. Suzan mötte upp mig vid lyxkonsum och köpte lite saker åt mig att småäta på.

Tyvärr gjorde mitt mående att det där med att gräva en massa jord och bygga en till odlingslåda inte var att tänka på men vi fick lite annat gjort i alla fall. Båda lådorna är nu fyllda med jord, Suzan har planterat ut palm- och grönkål samt sått bland annat morötter, rödbetor, spenat och dill. 

 
Ska det vara rakt, då ska det vara rakt, och då ser man till att det blir rakt.

En annan har rensat bort kirskål från landet där den fjärde odlingslådan ska stå. Jädrar i mig vilka rötter de har, men det vet ju ni som odlar redan. Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon så vi kan få till den tredje lådan, det vore väldigt skönt.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen rolig dag att vakna till.
Hoppas morgondagen blir så mycket bättre.
Vad snyggt ni kommer att få det. Kul att se lite grönt i lådorna.
Kramigare
/Marianne

Bloggblad sa...

Förra året plockade jag kirskål. Gjorde en ”låda” med ägg och ost, den blev god. Men soppan ihop med nässlor blev fadd. Enbart nässlor är bättre. Dessutom fick jag tre fästingar på mig, så i år får kirsen växa fritt.

Vonkis sa...

Marianne
Nej det var ingen höjdare. Det känns bättre nu men jag måste se till att ha något lätt att äta om jag vaknar till i natt.

Bloggblad
Vi orkar inte ta reda på kirskålen, och så är det då jäkla mycket så den lär nog komma tillbaka några år till.

Ja jägarns, fästingar kan ju bli ett problem nu, kanske skulle man ta och vaccinera sig mot borrelia och elände för säkerhets skull.

Anni sa...

Täck ytan där fjärde lådan ska stå med tjockt med tidningar eller kartong (helst också markduk). Ingen vits att försöka rensa bort eländet.
Borrelia kan du inte vaccinera dig emot, men TBE är ett måste! Jag vet hur fruktansvärt sjuk min bror blev 2009 och han lider fortfarande av sviterna.

Vonkis sa...

Anni
Ja just, det är ju TBE man vaccinerar sig mot!
jag håller på och jagar en massa tidningar för att botten i just den lådan, förhoppningsvis ska ett tjockt lager hålla kirskålen stången.