lördag, maj 29, 2021

Den fyrahundratrettiotredje dagen: Paniken

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundratrettiotre i isolering. Vad känner man när man ser hur ens mobiltelefon tippar från elementet i badrummet, ner i skurhinken med använt skurvatten i? Just det . Pa nik. Tack och lov vaknade handbollsmålvaktreflexerna till liv i rättan tid så telefonen var uppe lika snabbt igen. Ytterligare ett tack och lov är att telefonen fungerat utan problem hela dagen så skönt att slippa omaket med att skaffa en ny.

I förrgår tömde jag nästa 5 liter vatten från den här blomlådan, som inte bara svämmar över av vatten utan även av penséer. I dag såg jag början till spinn på ena sidan. Det blev till att spraya med en blandning av vatten, såpa och t-sprit. Imorgon får hela lådan följa med till odlingslotten och där blommorna ska planteras vid skogsbrynet.

Stenarna från gången mellan de två första odlingslådorna är borta och marken har jämnats till. I morgon ska jag förhoppningsvis kunna ge mig på att börja lägga dit markstenen. Det hänger på om Byggmax är öppet eller inte (det brann i ett fordon i deras virkeshall i förmiddags) så vi kan införskaffa en sån däringa anläggningsraka och stenmjöl. Risken att jag kommer svära som en borstbindare är överhängande men det kan jag leva med, bara resultatet blir ok. 

Det tyngsta idag var att skyffla jorden som väl egentligen blivit till lera efter veckans regnande. Ju mer vi skyfflade, desto mer sank blev underlaget att stå på. Två gånger sägs jag fast så jag nästan inte kom loss. Men nu är det gjort och den sista fula och farliga plåtkanten är borttagen.

Det blev till att svalka sig med en piggelin när jag kom hem. Så himla gott. Synd att det inte fungerar att ta med sig glass ut till lotten. Eller, vad tror ni om en solcellsdriven frysbox? Det låter väl som en rimlig lösning..?

8 kommentarer:

Versch sa...

Om du inte kan komma in på Byggmax så borde du hitta det du behöver på Bauhaus. De brukar ha det mest och till vettigt pris. Vi var jämt där när vi bodde i Östergötland.

Vonkis sa...

Versch
Tack för tipset. Jag trodde inte de hade stenmjöl på Bauhaus men nu tittade jag efter och det har de! Det kan nog bli att vi lägger en beställning där.

Versch sa...

Varsågod! 😊
Vi köpte bl.a. stenmjöl där när vi gjorde om entrén i Skärblacka. Hyrde även en maskin där för att platta ut underlaget ordentligt. Saknar faktiskt Bauhaus här nere.

Annis sa...

Oj 1; Ja jägarns vilken panik med mobil i skurhink!!
Oj 2; Fantastiskt frodiga och fina penséer!!
Oj 3; Vad du sliter hårt och gör snyggt vid kolonin!!
Oj 4; Smart att ha goda Piggelin hemma i frysen! Blev avis på glass av is :-D

Bloggblad sa...

Tur att du var snabb! Dotterns förrförra mobil hamnade på botten av en sluss i Göta kanal. Den blev kvar …
50 mm regn vid stugan under veckan när vi inte var där. Ca 80 mm här i stan enligt NT. Än så länge går stugodlingarna enligt planen.
Men tusan vad det växer utanför odlingarna … allt har exploderat.

Vonkis sa...

Versch
Det blev en beställning som ska hämtas upp idag :-)

Annis
1 Gud ja!
2 De har trivts i kylan.
3 Tack, det är så roligt att ha något att fixa med.
4 Ibland glimmar det till, köpte hem en förpackning för någon vecka sedan.

Bloggblad
Tappa mobilen i Göta kanal, där kan man verkligen prata om panik!
Jäklar vad regn, undrar hur mycket som fallit över lotten. Det plaskade rätt bra på sina ställen igår. Flyger det en massa sälg- och aspfrön hos er med?

Anni sa...

Självklart var det i det smutsiga vattnet också, ska det göras så ska det göras rejält. TUR att mobilen fortsatte att fungera!

Vonkis sa...

Anni
Precis så. Tog lite alcogel och torkade av både mobilen och skalet. Vet inte om det hjälper men det blir väl inte skitigare i alla fall.