söndag, maj 30, 2021

Den fyrahundratrettiofjärde dagen: Es ist så viel geväxen das es knaken machen, und so weiter

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundratrettiofyra i isolering. Gissa vad? Vi har varit och arbetat på lotten idag! De trodde du inte va? Det enda som blev gjort med gångarna var att jag försökt jämna till de två första lite mer. Vi ska försöka komma till lotten tidigare nästa helg så jag kan börja bråka med stenmjölet innan solen gassar för mycket.

Framför korstisdan på två av odlingslådorna har det nu blivit rabatt. Det här är den ena av dem. I den här går färgskalan i i lila och mörkare gammelrosa. Plus att vi satte ner en av mina lejongap som är röd eller orange. Något måste man ju bryta av med. Det är perenna blommor men vi räknar med att de inte kommer växa så jättemycket i år så jag kommer nog trycka ner någon av salviorna eller tagets mellan dem som utfyllnad den här sommaren.

Det växer som sagt så det knakar. Idag skördade vi den första grönkålen och några rabarber. Imorgon ska jag göra kladdkaka med rabarber och vit choklad. Jag har även hittat ett recept på picklad rabarber och rädisa så det ska testas när rädisorna går att skörda.

Förresten, ser du den rödorangea pricken vid växthuset, till vänster i bild?

Det är den här jättetulpanen! Fotot är inte manipulerat på något sätt.

Och på tal om växthuset, så här ser det ut i det nu. Det är tomater, spenat, sallat och så några blommor som snart ska få komma ut i diverse rabatter eller krukor. Till och med mins skruttiga små tomatplantor har mått bra här inne. Nästa helg ger vi oss nog på att ställa hit det åtta (!) gurkplantorna jag har hemma.

Två lite större djur har sprungit på lotten idag. Den ena var den här koltrasten, den andra var endera en råtta eller en sork. Brun var det dock. Och stor. Sedan tror jag att det är aurorafjärilar som flyger runt på lotten men de har jag inte lyckats fota än. Fjärilarna är vita med orange kant längst upp, visst är väl det aurora?


8 kommentarer:

Anonym sa...

Jämarns vad ni jobbar på, på ”lotten”! Jag är rejält impregnerad :)
Vilken storlek ni fått på grönkålen.
Japp, du har rätt namn på fjärilen. Här har jag förutom Nässelfjäril sett citron, blåvinge och en svart som jag inte kollat namnet på.
Älska DIN tyska!
/Marianne

mossfolk sa...

Vad ni är effektiva! Händer ju massor på lotten! Mina gurkor har jag misslyckats totalt med i år. Och före dem misslyckades jag med ett gäng tomater. Börjar nästan misstänka att det var något knas med jordpåsen…

Vonkis sa...

Marianne
Som du vet kan jag alla språk 😉
Grönkålen hade Suzan sått innan så de var ordentliga plantor när vi satte ut dem, men visst har de vuxit bra där i lådan.

mossfolk
Vi tycker att det stått lite still senaste tiden, men det är nog för att vi är där och håller på och inte ser förändringarna. Om både tomater och gurkor gått hädan kan det nog vara jorden som är skurken.

Bloggblad sa...

I glaub‘ es war a akatzelschwaf!

Sehr imponierend wie weit Ihr gekommen seid!

Bloggblad sa...

I glaub‘ es war a akatzelschwaf!

Sehr imponierend wie weit Ihr gekommen seid!

Vonkis sa...

Bloggblad
Vielen dank, und so weiter :-)

Anni sa...

Råttor kan dessvärre förstöra och äta upp grejer som man inte alls vill att de ska. Hoppas att de har förstånd att låta bli era!

Vonkis sa...

Anni
Än så länge har de tack och lov hållit sig ifrån växthuset. Några på området har satt ut rått- och musfällor men varken Suzan eller jag klarar av att plocka bort eventuella fångster, så vi avstår från fällor så länge.