tisdag, maj 11, 2021

Den fyrahundrafemtonde dagen: One down

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundrafemton i isolering. En dag med värme och moln, så mina väldigt ledsna och trötta gurkor fick komma ut en stund. Förhoppningsvis ska de piggna till men för säkerhets skull har jag beställt en ny påse med gurkfröer.

Men dagens stora begivenhet var så klart att jag fick den första dosen av vaccinet mot covid19. Jag är otroligt rädd för allt som har med sjukhus, vård och medikamenter så naturligtvis har jag varit nervös hela dagen. Nu inväntar jag bara döden. men det är som det brukar vara.

Att inte ta vaccinet har aldrig varit aktuellt, men nog är jag stressad och känner efter precis allt som händer i kroppen nu. Tycker att det kliar, spänner och värker överallt men intalar mig själv att det är stress och inbillning. Och skulle det vara så att jag åker på en allvarlig biverkning, ja då var det bara så det skulle bli. Risken för allvarliga komplikationer är fortfarande större om jag skulle få covid19.

7 kommentarer:

Bloggblad sa...

Jag inbillar mig gärna allt möjligt ... så jag har full förståelse. Jag tror att det var av sprutan som jag blev ovanligt trött och seg ett par veckor, men hellre trött än drabbad.

Idag har jag sått, men inte som jag hade planerat ... det gör jag sällan. Nu ska jag lämna stugvärmen och gå en runda i trädgården och njuta av den ljusa kvällen och lyssna på fåglarna. Det är kvällen andra runda... premiärnatt i stugan för i år.

Anonym sa...

Så skönt att du äntligen fått sprutan, sedan hoppas vi att du slipper biverkningar. Men varm Där sticket vart, är ganska vanligt.

Bloggblad, jag har också känt mig trött och seg, men inte satt det i samband med sprutan. Men känt mig piggare de senaste dagarna.
/Marianne

Vonkis sa...

Bloggblad
Nu är stugsäsongen igång på riktigt alltså :-)
Nog är man hellre trött ett tag av sprutan än drabbad av covid. Än så länge känns det ok förutom att överarmen värker, men det går väl över det med vad det lider.

Marianne
Det har inte varit varmt men gjort ont i överarmen, men det ska tydligen också vara vanligt.

Carin sa...

Så skönt att få läsa om andras tillvaro efter vaccinationen! Visst är jag trött, håglös efter årslång isolering, men har inte kopplat det till vaccinationen.
Lättare att stå ut med nu när jag förstår att det är vanligt! Tack!

Vonkis sa...

Carin
Vad fint att läsa att det jag skriver kan ha betydelse för någon annan, tack för att du delade din erfarenhet här.

Anni sa...

Men stackars små gurkor! Jag har gurkplantor för första gången och läst mig till att de är otroligt värmekänsliga, så jag har inte vågat ställa ut mina alls än. Hoppas att dina tog sig!

Härligt att du fått första dosen nu!

Vonkis sa...

Anni
De tog sig efter att ha fått vara ute. Jag är väldigt försiktiga med att ha dem ute nu när vädret är som det är.