onsdag, maj 12, 2021

Den fyrahundrasextonde dagen: Växtkraft

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundrasexton i isolering. Ännu inga större biverkningar av gårdagens vaccinspruta, förutom att det värker i överarmen. Peppar peppar.

Av allt att döma mådde gurkplantorna bra av att få komma ut igår. De får stå ute i växthuset idag igen men det är soligt idag så de får stå lite längre ner än de gör på bilden, så inte bladen bränns. Dessutom blåser det en del idag så jag får nog hålla koll så att växthuset inte blåser omkull igen.

En annan bra sak är att jag idag fått bekräftat att jag från och med måndag nästa får jobba heltid igen. Ni anar inte vilken lättnad det innebär. Jag kommer inte hinna få 100 procent av lönen under sommaren men den blir bättre än utan den här uppgången.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Blir så glad övar att du äntligen får jobba heltid - som du velat göra hela tiden. Synd bara att du inte hinner få heltidsersättning i sommar. Men som du säger ”bättre, än som nu”.
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Tack. dela glädje och allt sånt...
Kanske kan jag höra om jag kan jobba någon extra vecka med administrativa saker.

Versch sa...

Vad skönt att du får vi upp till heltid igen.
Instämmer dock i ovan, synd att du inte få ut heltidsersättning för sommaren med.
Skönt ändå att det blir bättre för dig och hoppas allt löser sig för dig med ekonomin och allt.

Klimakteriehäxan sa...

Lite ont där sprutan gått in är ett besvär man gärna tar eller hur? Jag får min andra om en vecka, ser fram emot det - och hoppas slippa värre biverkningar.

Vonkis sa...

Versch
Tack. Jag gläder mig åt minsta förbättring sett till ekonomin. Jag har inte vågat räkna på den exakta summan men sedan september har jag gått back 4-5000 kronor varje månad.

Klimakteriehäxan
Jag tar absolut lite ont efter sprutan :-)
Tydligen kan man få lite kraftigare biverkningar efter den andra sprutan, men det tar jag också hellre än sjukdomen i sig.

Anni sa...

ÅH! Dubbel glädje! Gurkor och heltid - dags att köpa en trisslott!

Vonkis sa...

Anni
Det är det nog 😂