lördag, maj 08, 2021

Den fyrahundratolvte dagen: Skogsröj

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundratolv i isolering. Är det lördag och fint väder, jag då blir det till att åka till odlingslotten och arbeta. Idag var det odlingsbädden till pumporna som skulle fixas och till vår hjälp hade vi A. Det har sågats ner några träd, både för att gå mer sol på odlingsbädden och för att ha till ram.

Mossa och grässvål har skurits bort, kirskål har rensats bort, botten har täckts med kartong och papperskassar. Sedan har det fyllts på med bråte från skogen, löv, kompost och jord. självklart ska det fyllas på hela vägen upp men det får vi fortsätta med till helgen då det är långledigt.

Innan vi åkte hem slängde jag ut lite olika sorters vallmofrö i rabatten jag rensade från kirskål förra helgen, det blir nog snyggt med vallmo mellan kärleksörten och aklejan.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Verkar vara en härlig dag.
Så lång A har blivit, men är nog två år sedan jag träffade honom sist. De 10 maj är det två år sedan Us olycka, var ju ner strax efteråt. När vi var till den fina handelsträdgården. Kan ev ha varit ner på hösten också, men sedan har jag inte rest nåt. Hälsa A nästa gång ni ses, E också.
Hopas ni får en bra helg på odlingen nästa helg.
Din ömma moder.

Bloggblad sa...

Men hallå! Den där ramen med sly är jag grymt impad av. Och lätt avundsjuk. Jag gjorde en rabattkant av två trädstammar förra året (blev kanon) och i år har jag planerat en till sån rabatt. Men ... den är avhängig av bygget vi håller på med, och om vädret fortsätter så här kommer bygget att ta tiiiiiid! 😫

Vonkis sa...

Din ömma moder
Hen växer så det knakar :-)
A ska hjälpa oss på söndag så jag hälsar från er då.

Vi var ju och såg Lisa Nilssons föreställning hösten 2019, fuskade och kollade i bloggen.

Bloggblad
Suzan är en jäkla byggare, det är hon som fixat ramen, tillsammans med A. Nog är det tråkigt att det tråkiga vädret sätter käppar i hjulet för vårt trädgårdsarbete, men nu ska det tydligen bli bättre ett tag framöver.

Anni sa...

Men har ni en hel skog på lotten också! Snacka om att ha tillgångar! Och en otroligt snygg rabattkant fick ni till, det här ser lovande ut!

Vonkis sa...

Anni
Skogen är typ allas på området men de har sagt att vi gärna får hålla efter den, så då passar vi på att ta både torra löv, kvistar och trädstammar därifrån :-)