tisdag, maj 18, 2021

Den fyrahundratjugoandra dagen: När det vänder

Välkommen till IsoleringsBloggen

Dag fyrahundratjugotvå i isolering. I december ställde jag min lyckliga lotta under växtlampan, i ett desperat försök att få den att må bättre. Det gick inget vidare så en dryg månade knipsade jag av tre sticklingar från den och satte dem i jord. Krukan med stumparna som blev kvar satte jag i glasburk med lite vatten i och glömde bort.

Sticklingarna mår väldigt bra och har verkligen vuxit till sig (det är två i krukan till vänster). Faktiskt är det några små blomknoppar på gång på dem.

Men roligast är det faktiskt att visa hur fin de där stumparna jag ställde undan har blivit. Glasburken jag ställde den i var lite skitig så jag hade i vatten för att skiten skulle lösa upp. krukan kom bara ner en liten bit i glasburken och jag ställde dit den mest för att den skulle agera som lock så inte vattnet skulle avdunsta. Så en dag såg jag att det börjat komma små blad på stumparna, så det blev till att plantera om dem med fräsch jord i en lite större kruka och ni ser ju så fin den blivit.

Om du tittar lite längre bak i bilden ser du även hur penséerna jag planterade i början av april har vuxit till sig. De trivs uppenbarligen med kyla, regn och blåst.

8 kommentarer:

Versch sa...

Så stolt man blir när man lyckas!
Ge dig själv en klapp på axeln, den där lyckliga lottan måste vara riktigt lycklig just nu. 😉🥰

Vonkis sa...

Versch
Tack, jag klappar på ❤️ 🙂

Anonym sa...

Har ju sagt att du övertagit mina gröna fingrar, men jag delar gärna med mig 😅
Gratulerar verkligen till Lyckliga lotterna, så fina de blev, för att inte tala om penséerna.
Klappa lite på andra axeln också.
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Jag tackar och bockar och klappar vidare :-)

Bloggblad sa...

Jag tror att jag har haft en sån lotta för länge sedan, men om jag inte minns fel, törstade hon ihjäl... Grattis till dina fina! De har nog livskraftiga gener!

Vonkis sa...

Bloggblad
Ja, de vill ha mycket vatten. Jag har även en flitig Lisa här hemma och den är nästan ännu värre men å andra sidan brukar de hämta sig rätt snabbt när man vätskar på dem.

Anni sa...

Men grattis! Ibland lyckas man och då är man med all rätt stolt som en tupp :-)

Vonkis sa...

Anni
Tackar tackar :-)