lördag, juli 24, 2021

A gräns have been nådd

Välkommen till GränsBloggen

I eftermiddag sa kroppen plötsligt ifrån att det blivit lite för mycket. En sådan himla tur då att vi har en säng som jag kunde lägga mig för att vila på. Tråkigt däremot för Suzan som fick göra allt arbete själv sista timmen, eller hur länge jag nu låg. Men vi vet å andra sidan att det kan bli så här, för oss båda och det är en trygghet i sig.

Vad har vi då haft för oss denna dag? Vi började med att åka till Alsätters trädgårdar för att köpa lite perenna växter till rabatten som ska bli bakom växthuset, där jag röjer för fulla muggar. Med oss hem följde höstsilverax, rudbeckia och kransveronika (med k!)

På lotten har Suzan iordningställt rabatten vid den fjärde odlingslådan. På kortsidan är det perenna blommor och på långsidan ska vi har kryddväxter vad det lider. Den här säsongen får en tomatplanta, som inte fick plats i växthuset, stå. 

Absolut roligast var att köra lite av riset jag klippt och sågat ner i flismaskinen. Fliset lade vi i rabatten på bilden ovanför.

Jag hann få bort en säck med jord, rötter och löv från ratet bakom växthuset (egentligen en halv säck för annars blir den för tungt att flytta). Sådana här små smyckespåsar har jag satt runt två olika blommor, praktmalvan och pionen. Håll tummarna för att det blir bra frön från den här.

På tal om praktmalva måste jag lägga upp en bild på den igen för den är så vacker. Titta på den fina gröna stjärnan som blir av foderbladen bakom kronbladen. Fullkomligt ljuvlig.

Nej vet ni vad, nu ska jag försöka ta en dusch.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas det inte tar så lång tid innan du är tillbaka i slagläge. Snyggt med rabatten runt fjärde odlingslådor.
Hälsa de övriga!
/Marianne

Anni sa...

Kransveronika är en av mina absoluta favoriter, jag har fem olika :-)
Silveraxet vill ha det fuktigt, så plantera inte det för torrt. Jag har fått flytta mitt.
Hoppas att du är igång igen imorgon! Bra att det finns en säng att vila på.

Vonkis sa...

Marianne
Hoppas det jag med men idag kommer det i alla fall inte bli många knop.

Anni
Det var väldigt skönt att ha sängen att vila i igår, det var det.
Rabatten vid skogskanten kommer förmodligen att förlängas så det finns chans för fler sorter kransveronika :-)