onsdag, juli 07, 2021

Gräsklippning och saftkokning

Välkommen till FörädlingsBloggen

Det där med att klippa gräs, det kan vara rätt tillfredsställande och väldigt jobbigt.

När jag gick på högstadiet klippte jag gräset hos farmor. Jag vet inte hur stor hennes trädgård var men stor var den med bara några bär- och blombuskar och tid tog det. Sedan flytten till Norrköping har det av naturliga skäl inte blivit s mycket gräsklippning förutom när jag varit hemma hos päronen på somrarna.

Men nu, nu jägarns får jag klippa gräs så det står härliga till och idag blev det extra mycket klippt. När jag var klar med lotten tänkte jag köra slut på den lilla bensin som fanns kvar i tanken så jag skulle kunna lägga gräsklipparen på sidan och rengöra underredet ordentligt. Jag hade bara inte räknat med att den lilla bensinen skulle räcka till över 40 minuters klippning. Herre min je. Men nu är över hälften av alla gångar på lotten klippt och gräsklipparens underrede renare än den varit på länge.

Och på tal om att klippa gräset. Lukten av bensin, gräsklipp och trägolv som slår mot en när man öppnar  dörren till redskapsboden där gräsklipparna står, det är en av mina favoritsommardofter. Den, våt asfalt, såpa, schersmin, svarta vinbär och surströmming. Vilka är dina favoritdofter?

Igår gjorde jag misstaget att sätta mig ner så den där sylt- och saftkokningen blev det inte så mycket av. Det blev till att ta tag i den idag istället. Det ska bli lite jordgubbs- och rabarbersaft med smak av lite stjärnanis, lite jordgubbs- och rabarbermarmelad och kommer det räcka till att göra lite jordgubbssylt också. Både plattor och ugn kommer stå på, verkligen härligt. Jag fåt nog ta in min lilla fläkt i köket så jag kan svalka mig lite.

4 kommentarer:

Bloggblad sa...

Alla dofter som jag öht känner gillar jag. Jag har haft nedsatt luktsinne i många år och nu (efter att äntligen ha fått bra medicin) börjar det sakta återvända.

Vonkis sa...

Bloggblad
Aha, ja då förstår jag att du gillar de dofter du känner :-)

Anni sa...

Gräsklipp, tjära, schersmin och lavendel.
Och kolgrill.

Vonkis sa...

Anni
Mm, goda dofter allihop.