måndag, juli 19, 2021

Nygammalt projekt

Välkommen till ProjektBloggen

För några veckor sedan bestämde vi att fixa till baksidan av växthuset. Marken ska jämnas till och vi ska lägga ut täckbark och ställa dit en arbetsbänk och kompost för gräsklipp och växtdelar. Jag började plocka bort grässvålen ganska direkt men så fick jag ont i ryggen och när det blev bättre kom helvetsvärmen. Tack och lov då temperaturen varit mänsklig både igår och idag. Det mesta av grässvålen, och en hel del rötter, är borta men inte allt.

Dagens skörd av grässvål. Hinken med rötter har jag samlat på mig både igår och idag.

Den här delen kommer bli bökigare. Det syns inte så bra på bilden men det är bulligt mot buskarna och det verkar som det ligger plast och annat rat under. Dessutom vet vi inte vad det är för konstruktion som gömmer sig i busken men det verkar det gå en kabel vid ena stolpen. Vad man nu haft den kabeln till med tanke på att det inte finns någon el på området. Nåja, jag får se vad som kommer fram imorgon när jag klipper ner busken.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad ni jobbar på!
Man kan försöka hitta skugga och bara göra ingenting i värmen.
Just nu har vi svalt och skönt, ca 15 grader, men solen tittar fram så det blir nog varmare under dagen.
/Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Det är skugga nästa hela tiden där bakom växthuset men när det var runt 30 grader var det för varmt i luften för att jag skulle orka ta bort grässvålen. De senaste dagarna har det dock varit mycket skönare, lite drygt 20 grader bara.

Anni sa...

Äntligen en dräglig temperatur både dag och natt!

Vonkis sa...

Anni
Gud ja! Det är så otroligt skönt att kunna jobba ordentligt igen, även om jag fortfarande svettas som en gnu, men nu hjälper det i alla fall att jag torkar av mig och sitter en stund i skuggan så blir det bättre.