torsdag, juli 22, 2021

Öppnare baksida

Välkommen till BaksideBloggen

Inte min baksida alltså utan den på odlingslotten.

Röjandet bakom växthuset fortsätter. En och en halv säck med löv, rötter och jord lyckades jag samla ihop.

Jag har klippt bort lite mer ris från busken bakom där lådan stod och en positiv effekt av att den försvinner är att det kommer bli mer sol på bärbuskarna och äppelträden som står på andra sidan av växthuset och det kommer bli ännu soligare och bättre vad det lider. I den röda markeringen står ett körsbärsträd som inte ser bra ut och som vi därför ska ta ner. i den blå markeringen står vårt lilla äppelträd, du ser stammen mot den högra sidan.

Det står flera körsbärsträd i skogen men de mår inte så bra. Nu blev det en fasligt dålig skärpa på den här bilden men kanske ser du att det blöder från den strax ovanför den grova grenen? Så ser det ut på flera av körsbärsträden men vi vet inte varför. De har inte blivit beskurna.

På tal om något helt annat är det idag 1o år sedan Anders Behring Breivik mördade 77 personer i Oslo och på Utöya. Ett politiskt motiverat men usch och fy om du påpekar att ideologin bakom frodas i Sverige idag, 10 år senare.

2 kommentarer:

Anni sa...

Det kanske är något skav som fått trädet att blöda? Skönt att få in ljus och luft i snåren!

Vonkis sa...

Anni
Det blöder lite överallt på träden, på stammen, grenar, kvistar. Överallt. Vi ska testa att tvätta av körsbärsträdet på lotten med såpvatten idag för det verkar kunna vara något som äter på barken.