tisdag, juli 06, 2021

Blomflytt och jordgubbsplock

Välkommen till BlomBloggen

I början av maj sådde jag en väldans många vallmo. Först blev det ingenting, sedan blev det ingenting och efter det kom det upp några väldigt sköra och mjäkiga blommor. Det där röda havet jag såg framför mig blev det med andra ord inte så mycket av. Dock har två stora fina vallmo kommit fram vid den ena komposten så idag tog jag och grävde upp och planterade dem i rabatten vid växthuset. Överlever de blir jg glad, dör de har jag lika få vallmo som innan.

När vi var klar för dagen på lotten åkte vi och plockade lite jordgubbar. Det blev ungefär fem liter så nu ska jag se till att sylta och safta lite. Ja, jag vet vad klockan är men jag står hellre vid spisen på kvällen när det är något svalare är under dödsvärmen under dagen.

På väg till kassan för att betala för jordgubbarna öppnade sig molntäcket lite och solen strålade så fint ner på jordgubbsfältet. 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken otroligt fin molnbild.
Gôtt att kunna plocka jordgubbar och sylta safta. Komme4 du ihåg vad Tant Lillian gjorde? När hon kokat jordgubbarna, hällde hon det genomen vanlig sil/durkslag. Det som stannade i silen/durkslaget blev sylt och det som rann igenom blev saft. Det blir en väldigt fast och fin sylt.
//Marianne

Vonkis sa...

Marianne
Jo, det kommer jag ihåg, har för mig att jag gjorde så förra gången jag varit och plockat jordgubbar.

Anni sa...

Jag har ätit alldeles för lite jordgubbar i år!

Vonkis sa...

Anni
Jag med. har bara köpt hem för att äta en gång.