tisdag, juli 20, 2021

Early bird yada yada yada

Välkommen till RöjningsBloggen

Morgonstund har guld i mun brukar man såga. Jag är för det mesta en morgonpigg människa och gillar att komma igång tidigt med det mesta (förutom kanske städning då). Idag kom jag iväg tidigt till lotten. Parkeringen gick ut 08:07 så ganska precis åtta lämnade jag lägenheten.

Det här var dagens primära projekt. Att röja busken (buskarna) och vad det nu är för träkonstruktion som gömmer sig där bakom.

Som jag skrev igår går det en kabel vid konstruktionen och vi har ingen aning om vad den kan ha för funktion.

Så här ser det ut från den andra sidan. Jag är otroligt feg och vågar över huvud taget inte peta på kabeln, framför allt inte när jag är ensam på plats. Men imorgon ska jag ringa till kommunen och fråga om de vet vad det kan vara. Det är vad vi vet ingen el dragen på området men järnvägen går förbi precis vid vår lott.

Efter någon timme var ungefär halva busken borta. Den andra delen får vänta till imorgon för handen orkade inte knipsa och såga av mer.

Visst ser det ut att vara en halvrutten kompost? Men det gör mysteriet med kabeln ännu märkligare. Det ligger löv, ris och annat rat där inne men det var inget jag ville röja runt med utan skydd. Vem vet vad som virvlar upp då? Så det blev en tur till Biltema och Jula för att hitta ett munskydd jag kan använda, alltså inte ett kirurgiskt munskydd utan något kraftigare.

Det här är det ris jag tog bort idag. Vi får inte lägga ris på den gemensamma komposten så vi behöver hjälp att låna ett släp (och någon som kan köra släpet) för att få bort riset, och plankorna från det som verkar ha varit en kompost. Dessutom skulle vi behöva en kofot för att riva komposten, kanske finns det någon på området som har en kofot vi kan låna. Det är så himla mycket redskap och verktyg man behöver på en odlingslott!

Förresten verkar det gömma sig ett mindre stenparti där bakom. Gissa hur rädd jag blev när jag tog tag i en lite grövre gren och det började skaka till i några av stenarna? Jag fick för mig att det skulle slingra upp horder av ormar och behövde ta en liten andningspaus. Som tur var kom det inte fram en enda orm, vad jag såg i alla fall.

Efter inköpsrundan och lite lunch blev det vattning av rabatter, odlingslådor och växthus och så plockade jag med mig lite zucchini.

4 kommentarer:

Carin sa...

Vad har du tänkt göra med så många zucchinin?
Hur många plantor har ni?

Jag har i år, för första gången 2 olika sorter i varsin kruka.
Tar tacksamt emot tips om odlingen o användning!

Har med framgång testat detta långpannebröd https://www.sarabackmo.se/recipes/squashbrod-i-langpanna/ Försvinnande gott och enkelt att baka :)

Anni sa...

Det orangeröda röret ser onekligen ut att ha en kabel i sig, vart tar det vägen i jorden?

Anni sa...

Och ett svar; dottern kollade efter matställe i närheten av Sundborn och fann bruket innan jag ens hunnit ta fram mobilen. Det känns skönt att vissa positiva egenskaper har gått i arv :-)

Vonkis sa...

Carin
Det är Suzan som är den som har koll på zucchinin. Hon har det i allt möjligt, bland annat river hon och har i pannkakssmeten och så har hon riven zucchini i otroligt goda muffins hon gör, ska be om receptet och lägga ut.

Tidigare i veckan köpte jag halloumi som jag stekte och åt med små tomater jag stekt tillsammans med lite färsk spenat och riven zucchini (ha i dem i slutet). Kryddade med vitlökspulver och pressade lite citron över.

Anni
Det kom en reparatör från Vattenfall till lotten igår och det var en elkabel men ingen ström, så vi kan ta bort den. Däremot har jag inte kollat hur långt den går ner i jorden, det blir eventuellt idag.

Gissningsvis är det ganska många positiva egenskaper som gått i arv :-)