torsdag, juli 15, 2021

Då och nu - The odlingsland edition

Välkommen till TillbakablicksBloggen

I dagarna är det 4 månader sedan Suzan och jag var och tittade på det som skulle bli vår odlingslott, det har hänt en hel del sedan dess på lotten. här kommer en uppdatering av odlingslandet.

Så här såg det ut 14 mars. Ett odlingsland uppdelad i sektioner med marksten. En pallkrage med smulgubbar, hallonbuskar och ett växthus fullt med ogräs, bland annat den förgrömmade kirskålen. I nivå med där jag stod och tog bilden stod det några bärbuskar.

Odlingslandet från andra hållet, 27 mars. Nu var odlingslotten vår!

Självklart spenderade vi valborg på lotten. Två odlingslådor var på plats, pallkragarna med smulgubbar hade flyttats och vi hade hittat massor med sten när vi skyfflade jord.

13 maj var tre lådor på plats och i två av dem hade vi börjat odla. Svart- och grönkålen var förodlad, resten direktsådde vi. Den fjärde och sista lådan tog sin lilla tid att komma på plats, värk och dåligt väder ställde till det lite.

Idag ser det ut så här. Alla lådor är på plats och det växer så det knakar i tre av dem. Dem ljusgröna busken vid pallkragen med smulgubbar är en rödvinbärsbuske vi planterade första gången vi var på lotten efter att köpet var klart.

Odlingslådorna sett från stugan. Det vi sådde förra helgen börjar komma upp. Längst till höger i lådan har vi satt ner några kvistar från grannens vinranka. Planen är att göra en pergola med tak från stugan ut mot odlingslådorna så vi får en större plats med skugga att sitta under.

Vi börjar faktiskt inse hur mycket vi redan hunnit göra på lotten under de här månaderna. Det är så lätt att fastna i det man inte hunnit när kroppen eller vädret gjort att vi inte orkat eller kunnat jobba. Dessutom ska vi ju ha något att göra till hösten med, för att inte tala om nästa år.

7 kommentarer:

Versch sa...

Wow! Ni har verkligen jobbat på. Det är bra med bilder som man kan blicka tillbaka på för man blir lätt hemmablind.
Glöm inte att bara stanna upp, blicka ut och njuta av er odlingslott utan att jobba.

Anonym sa...

Det är otroligt vilket jobb ni lagt ner på lotten. Och vilket jobb ni har till hösten när allt ska tas tillvaras på. Glad för er skull att ni hittade den, speciellt i år.
/Marianne

Vonkis sa...

Versch
Tackar! JAg har försökt komma ihåg att ta bilder från samma plats för att det ska vara lättare att se utvekclingen, men ibland glömmer jag :-)

Visst är det viktigt att inte bara jobba när vi är på lotten. Nu när det är så himla varmt blir det bara att vi vattnar, rensar lite ogräs och skördar det vi kan. Vi har några saker kvar att göra, men det får vänta till drägligare temperaturer.

Marianne
Har skrivit det förr men skriver det gärna många gånger till, lotten blev på många sätt en räddning där i mars, jag höll på att gå under av att vara hemma utan något vettigt att göra.

Bloggblad sa...

Så fint! Nu ser jag helheten av lotten bättre, och så vet jag ju var den finns! Ni har ju jobbat jättebra.

Jag förstår precis ”räddningskänslan”. Samma för mig och maken när vi äntligen kunde börja bygga lusthuset. Underbart att ha något konkret att jobba med.

Idag fick vi något konkret att leka med ... Båten är på plats.

Versch sa...

Låter klokt!
Nu är det verkligen på tok för varmt för att jobba på utomhus.

Anni sa...

Grannarna som följt det hela måste vara mäkta imponerade av er! Jag som bara sett dina bilder är det i alla fall.

Vonkis sa...

Bloggblad
Tack så mycket.

En vettig sysselsättning, det är grejer det. För att inte tala om när man ser hur saker växer fram.

Åh, kul med båten, nya leksaker går inte av för hackor det heller :-)

Versch
Äntligen har det blivit lite svalare :-)

Anni
Tackar.
Vår närmaste granne berättade att hon träffat de förra ägarna och berättat hur mycket vi gjort men så kom hon på att det kanske inte var så snällt då de hade lotten i två år utan att det hände något.