fredag, juli 09, 2021

Men nå äre väl

Välkommen till OlycksBloggen

En olycka kommer sällan ensam heter det. Päronen har kommit på besök idag, vi har inte setts sedan förra julen. På vägen ner råkade dock den ömma moderna ramla vid sista rastplatsen och tog då emot sig med händerna och gjorde sig illa, men inte värre än att hon kunde köra det som var kvar.

När de kommer hit hjälps vi åt att bära in packningen till hissen. Den ömma modern hade då fått lite mer ont i handen så hon höll upp entrédörren.

Väl i lägenheten skulle hon logga in på 1177 från min dator för att kolla ett provsvar, men se det gick inte, trots att jag har bankiID på datorn kom det bara upp ett felmeddelande. Då kom jag på att jag för någon vecka sedan fick hem ett nytt kort till dosan så jag skulle fixa det. Tydligen behöver jag installera ett säkerhetsprogram så jag följer instruktionerna men tror ni det hjälper? Naturligtvis inte. Det kommer bara upp ett meddelande som säger att appen jag försöker installera inte är en microsoft-verifierad app. Det var precis samma problem som förra gången. Så jag ringer supporten. Som jag gjorde förra gången. Sitter i telefonkö i 30 minuter, när jag är nummer ett i kö blir det plötsligt helt tyst, jag har tydligen blivit bortkopplad. Underbart.

Samtidigt sitter den ömma modern i kö hos 1177 för nu kan hon inte röra armen och vill veta om vi ska åka in till akuten.

Det blev en tur till akuten med misstänkt distal radiusfraktur. 

Det var väl en härlig återförening, en fredag i juli.

------uppdatering------
Tack och lov inget brutet, tydligen kan även djupa blödningar ge samma symptom som bruten handled.
--------------------------

7 kommentarer:

mossfolk sa...

Men nej vilken otur! Hoppas att fortsatt vistelse blir bättre!
Jag har också krånglat med BankID idag. Fick en ny telefon, men för att kunna använda BankID på den måste jag skaffa ett nytt på internetbanken… och för att kunna logga in på internetbanken behövde jag ju just BankID eller dosan. Haken var bara att dosan hade legat i minst tre år och behövde förstås nytt batteri och det fick vi snabbt erfara, att en sådan byter man inte batteri i själv.
Varför ska det vara lätt när det kan vara svårt liksom?! Men frakturer har vi tack och lov klarat oss utan.
Underbart ändå att ses igen efter så lång tid!

Anonym sa...

Tack ock lov ingen fraktur eller spricka. Däremot djupa blodansamlingar och ytliga blåmärken som ger samma symtom. Kan interiöra fingrarna så mycke och ingen styrka i dom. Men betydligt bättre prognos. Äter blodförtunnande som orsakade blödningarna. Doch glad att jag inte blev påkörd då jag snubblade på asfaltkartellen och ramlade in i vägbanan.
/Den ömma modern.

Vonkis sa...

mossfolk
Tack och lov inget brutet, som Den ömma moderna redan kommenterat.

Har hört fler som fått samma rundgång när de bytt telefon, vi får hoppas att de kommit på en lösning på problemet till nästa gång du byter.

Elisabeth sa...

Det är så typiskt när det ena problemet leder till ett annat och att det bara fortsätter så! Tur i alla fall att det inte var något brutet. :-)

Vonkis sa...

Elisabeth
Det är sannerligen typiskt :-)

Anni sa...

Men åh, när ni äntligen skulle få umgås!

Vonkis sa...

Anni
Eller hur! Så himla typiskt. Men det blev bra dagar ändå.