tisdag, juli 27, 2021

Flaggjakt

Välkommen till FlaggBloggen

På vår lilla stuga på odlingslotten finns ett fäste för en fasadflagga, vi har därför varit på jakt efter en sådan för att kunna ha en prideflagga vajande hos oss. Detta har dock varit lättare sagt än gjort.

Stänger har funnits men på vartenda ställe säljs de med svenska flaggan, något ställe har sålt skånska eller norska flaggan men prideflaggan har varit stört omöjlig att få tag på. RFSL har ingen shop, RFSUs shop säljer inte några flaggor. Jag har mejlat till en prideorganisatör och frågat om de har kvar några flaggor utan att få något svar. Partykungens fasadflaggor är slut. Idag har jag i alla fall köpt en fasadstång med svensk flagga för en billig peng. Flaggan går att ta bort så kanske kan vi hitta en prideflagga utan stång, med rätt mått, 45x70 cm. I värsta fall får vi sy en själv.

På tal om jakt var planen att jag skulle på mördarsnigeljakt i regnet på lotten inte. Men se det däringa regnet som skulle börja vid 12-tiden, det dröjde till klockan var runt 17. Nåja. snigelfällorna vi hade fixat (öl i mjölkpaket) tömdes på sitt slemmiga innehåll och fylldes på med ny öl. 

6 kommentarer:

Bloggblad sa...

Gör en egen. Finns breda sidenband i alla färger att köpa och sy ihop. Eller sticka, virka, leta lappar ...

Vonkis sa...

Bloggblad
Tror du inte att jag fick svar på ett mejl om prideflagga nu på morgonen!

Bloggblad sa...

Det var ju bra! Ni slipper handarbete. På vår lilla väg har min önskan slagit in. Vi har sett spår av ryttare, och jag funderat på att sätta upp en skylt: skit gärna här! Men jag tror inte att hästarna kan läsa. Kanske kan de läsa mina tankar, för nu ligger två stora fina högar på vägen. Hästskit behöver inte ligga och ”brinna” utan går att använda färskt. Ska bara ta mig samman och hämta hink och spade.

Vonkis sa...

Bloggblad
Suzan är riktigt duktig på att sy men det känns lite onödigt att hon ska behöva lägga tid på att sy en flagga när det finns färdiga, så det känns bra att vi hittade en till slut.

Man säger väl att hästar är väldigt kloka och intuitiva så de har kanske läst dina tankar? Lyxigt förresten med direktleverans av så fin skit.

Anni sa...

Ser att ni hittade en, vad bra! Jag började såklart googla för att kolla läget innan jag läste kommentarerna ...

Vonkis sa...

Anni
Jag skulle ha skrivit inlägget tidigare för så fort det var publicerat fick jag två (!) svar från en organisation jag mejlat för flera veckor sedan.