måndag, juli 12, 2021

Jubileumsdag

Välkommen till FirarBloggen

 

Den här dagen för 50 år sedan träffades Den ömma modern och Faderskapet. Planen för Den ömma modern var att åka hem till en kompis för att bada och ta det lugnt. Istället hör kompisens lillasyster av sig. Hon ska på bio med sin nya kille och han ska ta med sig en kompis, så Den ömma modern och och hennes kompis hakar på, så lillasystern inte ska behöva gå ensam på bio med två killar.

Strax efter kl. 18 svänger en granitgrå PV upp på parkeringen. Den ömma modern, hennes kompis och lillasystern sätter sig i baksätet, Den ömma modern på passagerarsidan. Hon ser ögonen i backspegeln på han som kör och fastnar med blicken. 

Att de kom tryggt och säkert till stan är ett under, för ögonen kollade mer i backspegeln än på vägen. Två år och två dagar senare gifte de sig och idag, 50 år senare är de fortfarande tillsammans.

Vi har firat med att äta god mat på St George. Efterrätten var nästan en måltid i sig, Suzan och jag valde hallon- och mangosorbet, mamma gammaldags vaniljglass och pappa provade en baklava.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Tack älskade dotter och Suzanne för en fin och trevlig kväll.
/Din ömma moder och faderskapet ❤️❤️❤️

Versch sa...

En dag helt klart värd att fira.
St. George är ju ett riktigt bra ställe att dessutom fira på.
En restaurang som är ett måste att gå till för mig och mannen nästa gång vi kommer till Norrköping.

Bloggblad sa...

Grattis till föräldrarna!
Då är de nog i samma ålder som maken och jag, vi träffades för 51 år sedan. Och har hängt ihop sedan dess.
Men S:t George känner jag bara till som scouternas skyddshelgon. Var ligger den restaurangen? Efter pandemin har jag nästan tappat det här med att gå på restaurang.

Versch sa...

Bloggblad: St. George ligger på Repslagaregatan, nästan vid korsningen Drottninggatan. Mitt emot Domino. 😊
Kan varmt rekommendera denna restaurang, vi gick ofta dit när vi hade något att fira då jag och mannen bodde uppe i Norrköping. 😊

Vonkis sa...

Päronen
❤️

Versch
Vi har varit där några gånger senaste året, främst för att personalen är så tillmötesgående och att det aldrig är några problem att någon i sällskapet har allergier. Sedan är ju maten god också :-)

Bloggblad
Det kär mycket möjligt att de tär samma St George, ägarna är ortodoxs och de har en riddare som dräper ett monster på sin logga.

mossfolk sa...

Femtio år -det är verkligen värt att fira! Vilken tur att de följde med lillasystern på bio 😊

Versch sa...

Kan bara instämma! Personalen är väldigt trevlig, särskilt ägaren. Vi brukar ofta prata och skoja med honom under våra besök. Maten är utsökt! ❤️

Anni sa...

Nog är det förunderligt att din ömma moder ser äldre ut på ungdomsbilden än på den från nutid ...

Vonkis sa...

mossfolk
Det är det och det var det :-)

Versch
Han är verkligen en karaktär :-)

Anni
Jo :-)