onsdag, juli 14, 2021

Värmeslag

Välkommen till VärmeBloggen

Ni vet redan vad jag tycker om värme så det bör inte komma som någon överraskning att jag tycker det är på tok för jäkla varmt just nu. Så fort jag lämnar min plats framför fläkten svettas jag som en gnu, och det vet vi alla hur mycket gnuer svettas.

Dödsvärme eller inte så behöver blommorna på balkongen vattnas, idag blev det två omgångar innan klockan 17. Vid morgonvattningen såg jag att blomma för dagen äntligen fått sin första blomma, det var på tiden.

Idag har jag lärt mig att den här blomman kanske inte heter praktmalva utan prakmalva,. Tyvärr är den bara ettårig så det får bli att köpa nya fröer till nästa säsong, eller försöka få fröer från denna.

Pumporna växer på bra, nu ska vi bara klura ut hur stora det ska vara när de ska skördas.

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag. Håller. Med.
Det är alldeles för varmt. Punkt.

Nu är jag ingen pumpaexpert, men man brukar väl se på pumporna när de är klara... Har odlat pumpa i sex år (tyvärr inte i år eftersom min kamp mot herr, eller fru, grävling varit en aningen ojämn) och brukar skörda när den har antagit rätt färg... Det har blivit både pumpakaka och en ljuslykta till Halloween :)

Vonkis sa...

mossfol
Punkt.

Vi får kolla efter på google helt enkelt :-) Vi fick fröerna av en gammal kollega till mig så vi har inte några fröpåsar att konferera med.

Anni sa...

Malvor är fina. Jag har en perenn sådan som är omöjlig att bli av med, den har en pålrot som inte får lämna minsta lilla bit kvar i jorden för då överlever den. dessutom fullkomligt kastar den frön omkring sig.

Vonkis sa...

Anni
Intressant att olika malvor kan vara så olika. På Trädgårdstider tipsade de om att knyta fast sådana där nätpåsar som smycken brukar ligga i runt frökapsalrna, så jag ska försöka samla in lite fröer på det viset.